Rocky Road

Uitje 2 van 11
Overzicht

Bereidingstijd: 30 minuten en 2 uur tijd om op te stijven

Ingrediënten voor 1 taartvorm:

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 400 gram pure chocolade
  • (evt 4 eetlepels honing of 100 gram schenkstroop)
  • 100 gram volkoren biscuitjes
  • 75 gram marshmallows
  • 125 gram noten (ik nam een mix tussen gezouten pinda´s en ongezouten cashewnoten en hazelnoten)
  • Andere dingen die je lekker vind die je erin kunt doen 

Extra benodigd een bakvorm, bakblik of ovenschaal van 25 bij 25 cm. 

Bereiding:

Bekleed de bakvorm met bakpapier.

Smelt de chocolade in een au bain marie pan en laat de chocola ook terugkoelen. Als de chocola helemaal gesmolten is doe je de roomboter ( en evt honing of schenkstroop) erbij. Als dat ook helemaal gesmolten is zet je de pan op stand 1.

Dan ga je je ingredienten toevoegen. De biscuitstukjes, de mini marshmallows, de noten(mix), misschien nog caramel, cranberries en/of hazelnoot krokant. Als dit allemaal in de pan zit geroerd gooi je de hele mix in je bakvorm en zorg je dat het er mooi verdeeld in ligt.

Daarna versier je de ''taart'' met de ingredienten die in de chocola zelf zitten om hem mooi te maken. Als je dat gedaan hebt laat je het minimaal 2 uur in de koelkast harden, of je wacht tot de volgende dag. Dan ga je de ''taart aansnijden'', kan in 8 stukken, maar liefst in 12 stukken snijden, kleinere stukken vinden de gasten meestal lekkerder. 

Je kunt ook Rocky Road letters maken, bijvoorbeeld als het weer bijna Sinterklaas is. Dan moet je de ingredienten wat kleiner maken, omdat ze anders niet goed in de letters passen en dan krijg je grote stukken waar geen chocola zit. Dus de mini marshmallows door de helft en de biscuits nog wat kleiner kleiner breken enz. Ook bij de letters weer versieren aan de onderkant. 

Je kunt natuurlijk ook nog veel meer andere vormen gebruiken voor de Rocky Road, zoals een kleine cirkel of een hartje. 

Reviews van de leukste groepen!

Wij zouden het leuk vinden als jullie een review achter laten! 

Hartelijk dank!

  

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Graag zien wij ook een leuke review op Tripadvisor!

© 2011 - 2024 CHOCO LOCA | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel