Chocolade Tapas
OverzichtChocolade soep:
Schil de mango's, snijd het vruchtvlees los van de schil. Snijd in reepjes en meng met het limoensap. Breek de chocolade en doe de stukjes in een diepe pan. Voeg de kokosmelk, de slagroom en de koffie toe en verwarm al roerende op een matig vuur tot de chocolade is gesmolten en de soep licht gebonden is. Serveer direct of warm later op. Schep in 4 diepe soepborden driekwart van de mangoreepjes, en schep daar de chocolade-kokossoep omheen. Knip de marshmallows in plakjes en leg die in de soep. Strooi de chocoladekrulletjes eroverheen.
ChocoBacon: Gebakken (prefab?) bacon(gerookte kip) bedekken met of zonder nootjes ( gebrande of verse, gekneusde pistache, amandel en pinda, etc) aan 1 kant vd bacon en opgerold op spiesje ( statè prikkers) en half onderdompelen in ( pure-) choc
Blokjes ChocoRoquefort: op prikkertje of spiesje op je bord leggen. Giet met je lepel streepjes chocolade over de roquefort.
Chocomelk maak hem als chocospoon; puur met chili/ melk met verse munt of gedroogde munt. Deze kan naar behoefte gast ook als 1e gang genuttigd worden.
Voor de gure dagen is `t lekker om choc melk met mini marshmellows te drinken of speculaas kruiden, brokjes (denk aan `Schuddebuikjes` etc.).
Voor de warme dagen een Chocolade likeur: choco/cacao/slagroom en rum. Of Chocomilkshake.