Hot Chocolate Bombs
OverzichtWat je nodig hebt:
- 2 halve bollen siliconen vormen
- genoeg chocolade
- cacaopoeder (Nestle)
- mini marshmallows
- evt goudvlokjes voor versiering
- klein theelepeltje
- klein bordje en bakje & heet water
Begin met het smelten van de chocolade, met terugkoelen. Je kan puur of melk chocolade gebruiken. (als je goudvlokjes gebruikt, doe je deze eerst in de vormpjes) Doe in elke vorm een beetje chocolade en verspreid dit over de hele vorm met de theelepel. Zorg dat er overal chocolade zit, tot het randje en dat de chocolade ook niet te dun is. Als alle vormpjes gedaan zijn laat je dit harden in de koelkast.
Als ze uit de koelkast mogen, ga je elke halve bol voorzichtig uit de vorm drukken. Je kan het beste 1 vorm pakken waar de rand mooi strak van is en 1 vorm waar de rand een beetje van is gebroken. Doe in de mooiste van de 2 vormen de cacaopoeder en ongeveer 4 minimarshmallows, even kijken wat het best past. Nu ga je een bakje met heet water pakken en leg je er een klein bordje op. De beetje gebroken vorm smelt je hiermee weer mooi recht. Je legt het vormpje op het schaaltje en beweegt een beetje er overheen zodat het gaat smelten. De gesmolten vorm plak je aan de vorm met cacaopoeder en minimarshmallows. Als je nog kleine gaatjes ziet kun je die dichtmaken met gesmolten chocolade, die moet alleen niet nog te heet zijn, anders wordt dat gaatje alleenmaar groter. Doe dit met alle bolletjes en je bent klaar!