Bossche Bollen recept
OverzichtWil je een te gekke Bossche Bol maken met Tante Annie of een van haar lieftallige vriendjes en vriendinnetjes?
Dan ben je bij Hinthamerstraat in Den Bosch aan het juiste adres!
Wij maken van een Bossche Bol maken een groot plezier, van te gekke dansjes tot aan te gekke versieringen!
Bij ons is het nooit saai en daarom staan wij altijd met veel liefde en veel passie voor jullie allemaal klaar!
Vind je de Bossche Bol zo lekker dat je het zelf nog even klaar wil maken?
Kijk dan naar onderstaand liefdevolle recept wat goed is voor 9 heerlijke bolletjes:
Benodigdheden:
100 gram | 3,5 grote eetlepels suiker |
2 deciliter water | 150 gram poedersuiker |
Snufje zout | 2 eetlepels water |
100 gram patent bloem | 200 gram chocolade puur |
3 grote of 4 kleine eieren | Het liefst Fair Trade chocolade |
0,7 liter slagroom |
Bereiding:
- Verwarm je oventje voor op 230 graden en ondertussen kun je de boter met het water en zout al roerend in een pannetje aan de kook brengen.
- Gooi vervolgens in een keer de bloem erbij en roer dit deegje goed tot het glad is en van de pan loslaat.
- Vervolgens doe je de eitjes om de beurt erbij en roer je dit weer lekker door! Het deegje is pas lekker goed als het lobbig, glad en glanzig is!
- Dan doe je de bakplaat met bakpapier bedekken en daarop spuit je 8 toefjes met tussenruimte van 5 cm.
- Je zet je bakplaatje in het midden van je oventje en laat de soezen 25 - tot 30 minuten gaar en goudbruin bakken. (Oven tussendoor niet openen!)
- Dan kan je lekker het glazuurtje maken doormiddel van poedersuiker en water te mixen.
- Brokkel de chocolade in stukjes en doe het in een pannetje (liefst au bian marie, pannetje met heet water er in) en roer dit goed tijdens het smelten.
- Roer vervolgens het glazuurtje erbij en maakt dit tot een mooi fondantje van yoghurt dikte.
- Dan is je fondantje klaar en kun je al dansend de soezen in het fondantje dippen, dus dans en dip!
- Dan kan je de soezen versieren naar jouw eigen stijl!
- Maak een gaatje aan de zijkant van je soezen, zodat de slagroom hier later in kan worden gespoten, yummie!
- Dan maak je je heerlijke slagromige vulling en deze klop je met de hand, zodat we er extra liefde in stoppen! (De slagroom is goed dat als je deze zonder problemen op de kop kunt houden.)
- Dan doe je met liefde met een spatel de room in een spuitzak, dus dan zorg je natuurlijk dat er aan de onder kant een open tuutje komt!
- Als je Bossche Bol ambachtelijk is gevuld, kan het leukste gebeuren, en dat is smullen maar, yummie!
Veel liefs,
Tante Annie